OfficeHeart Blog

Afbeeldingen in handtekening e-mailbericht

Toegevoegd op 25-1-2016 door OfficeHeart in E-mail Startportaal
image

Zowel in een sjabloon als in een handtekening kan er gebruik worden gemaakt van afbeeldingen zoals bv. een logo. De manier waarop een afbeelding in een handtekening kan worden gebruikt wijkt af van emailsjablonen .

Verschil in afbeelding in een sjabloon en in een handtekening

Wanneer een afbeelding in een sjabloon wordt gebruikt, dient deze te worden opgeslagen in dezelfde map als waar het sjabloon in staat. Zie ook Emailsjablonen maken en onderhouden.

De afbeelding wordt dan in het bericht opgenomen, er wordt niet verwezen naar deze afbeelding, maar de afbeelding is onderdeel van het bericht.

 

Bij handtekeningen is dit niet mogelijk. De enige manier om in een handtekening een afbeelding te gebruiken is om te verwijzen naar een afbeelding welke ergens op een website staat. Bv. het logo van de organisatie.

 

Afbeelding opnemen in een handtekening

Handtekeningen kunnen worden onderhouden onder Beheer - Gebruikers, gebruikersgegevens openen, tab Documenten. Elke medewerker kan zijn of haar eigen handtekeningen onderhouden via Startportaal - Voorkeuren - tab emailhandtekeningen.

 

De handtekeningen zijn HTML code. Een afbeelding is een IMG tag in HTML.

Een makkelijke manier om een afbeelding van een website in te voegen is door de link naar deze afbeelding te kopieren. Dit kan door naar de betreffende website te gaan en met de rechtermuisknop op bv. het logo te klikken. Kopieer het adres van deze afbeelding.

Selecteer de HTML weergave van de handtekening en voeg de afbeelding in zoals in onderstaande afbeelding is te zien. Hierbij kan dan de verwijzing (URL) naar de afbeelding achter <img src=" worden gezet.

 

 

Meer informatie over gebruik van img tag en html is oa. hier te vinden: w3schools.com

 

Let op: Net zoals bij sjablonen geldt ook voor handtekeningen altijd: controleer en test altijd eerst voordat de wijziging in productie wordt genomen.