Categoriën

OfficeHeart Blog

Export van e-mailadressen

Toegevoegd op 15-3-2014 door OfficeHeart in E-mail Relaties Algemeen Projecten
image

De verschillende lijstweergaven in OfficeHeart CRM kunnen worden geëxporteerd naar Excel via de optie in het contextmenu. Adressen kunnen ook via groepen worden geëxporteerd waarbij er rekening wordt gehouden met aan- en afmeldingen.

Aan een groep kunnen relaties worden toegevoegd. Deze kunnen een e-mailadres hebben. Groepen kunnen vervolgens worden gebruikt bij het versturen van e-mailmailingen.

De e-mailadressen van de groepsleden worden voor het versturen ontdubbeld waardoor wordt voorkomen dat 1 ontvanger het bericht meerdere keren ontvangt.

 

Een groep kan ook inschrijvingen bevatten. Dit zijn losse 'aanmeldingen' zoals deze via het klantenportaal of op een andere manier onder Relaties - Inschrijvingen komen te staan. (De module inschrijvingen is niet in alle omgevingen beschikbaar).

De aan een groep toegevoegde inschrijvingen zijn zichtbaar onder de tab 'Inschrijvingen' in de groepenlijst.

 

Met de optie "E-mailadressen exporteren" kunnen alle adressen van de groepsleden en de inschrijvingen voor die groep worden geëxporteerd.

 

 

 

 

Met het aan- of uitzetten van het vinkje 'Afmeldingen uitsluiten' worden alle afmeldingen uitgesloten van de export. De export bestaat uit een .txt bestand waarin op elke regel 1 e-mailadres staat. De adressen zijn ontdubbeld en staan op alfabetische volgorde.