Categoriën

OfficeHeart Blog

Onderhoud stamtabellen

Toegevoegd op 27-2-2013 door OfficeHeart in Algemeen Beheer
image

De inhoud van de verschillende stamtabellen kan door een applicatiebeheerder worden gewijzigd. Het onderhoud is op een iets lager niveau en bevat geen inhoudelijke controles.

Belangrijk: Alle wijzigingen kunnen direct effect hebben. Wijzig alleen deze gegevens indien daar een directe aanleiding toe is.

 

Het beheer van de stamtabellen bevindt zich onder Beheer - Tabellen. Boven in de toolbar kan de gewenste stamtabel worden geselecteerd waarna de inhoud van de tabel wordt getoond.

 

In sommige stamtabellen komt het veld Kleur voor. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de status van bedrijven, documenten en incidenten. De kleur welke in de betreffende stamtabel wordt opgegeven wordt gebruikt voor de achtergrondkleur in de lijst weergaves. De invoer van de kleur bestaat uit een nummer. Dit kleurnummer kan worden geselecteerd met behulp van de kleurenselector onder de knop Kleuren. Het nummer dat wordt getoond achter 'Geselecteerde kleurnummer' dit als kleurnummer in de stamtabel te worden ingevoerd.

Door in de kleurselector op een van de andere tabs te klikken (RGB waarden, HSB of HSV) kan er op een andere manier een kleur worden geselecteerd.

 

Bij het onderhoud van de stamtabellen vindt geen controle op de juistheid van de invoer plaats. Dubbele waarden zijn niet toegestaan. Let hier op. Sorteren op een bepaalde kolom kan door op de header van de betreffende kolom te klikken.

 

Sommige ID's hebben een bepaalde vaste waarde. In de meeste gevallen zijn dit de hogere ID's (995..1000). Deze moeten altijd blijven staan. De naam of omschrijving mag wel worden aangepast.

 

Het verwijderen van een regel uit een stamtabel dient zo veel mogelijk voorkomen te worden. Bij het verwijderen worden de eventueel aan dit record gekoppelde zaken niet bijgewerkt en kan er dus een los eind ontstaan.

 

Het toevoegen van een nieuw record kan door op te knop/link 'Voeg rij toe' rechts onderin het scherm te klikken.

 

Let op: Verwijder alleen record indien deze nergens meer worden gebruikt. Bij twijfel niet verwijderen.

Let op 2: Voorkom dubbele waarden. Dubbele ID's leidt gegarandeerd tot problemen.

Let op 3: Gebruik een 0 als waarde voor de ID.

 

Een aantal van de stamtabellen worden gecached. Wijzigingen zijn daardoor dan niet direct zichtbaar. Door de cache te legen worden de wijzigingen direct doorgevoerd. De cache kan worden geleegd door op de knop 'Cache legen' te klikken. Deze knop staat rechts in de knoppenbalk.

 

Instructievideo: