Categoriën

OfficeHeart Blog

Onderhouden van meldingsrubrieken

Toegevoegd op 26-4-2012 door OfficeHeart in Beheer Helpdesk
image

Incidenten in OfficeHeart zijn gekoppeld aan een rubriek. Deze rubrieken kunnen zelf worden onderhouden. Het wijzigen van een rubriek bij een incident kan door een rubriek te selecteren in een zg. treeview. De volgorde waarin de rubrieken in deze boomstructuur werden getoond was voorheen altijd alfabetisch. Nu is het mogelijk om de volgorde zelf te bepalen.

 
  • Het onderhouden van de incidentrubrieken kan onder Beheer - Tabellen, knop Incidentrubrieken in de knoppenbalk.
    Via het contextmenu kunnen rubrieken worden toegevoegd waarbij er onderscheid wordt gemaakt tussen hoofdrubtieken (deze staan altijd op het hoogste niveau) en gewone rubrieken (deze wordt als 'kind' toegevoegd onder de rubriek die op dat moment is geselecteerd).

 

 

  • Met de knop Toevoegen (links onder) kan er dan een hoofdrubriek worden toegevoegd. Wanneer er al rubrieken bestaan kan dit ook door middel van het contextmenu (volgt straks meer over)

 

 

  • Na het toevoegen van een nieuwe rubriek kan de naam van de rubriek worden gewijzigd door hier nog een keer op te klikken. Bij het klikken op Enter wordt de wijziging van de rubrieksnaam gelijk opgeslagen.

 

  • Via de rechtermuisknop opent zich het contextmenu, waarmee een nieuwe hoofdrubriek of nieuwe rubriek kan worden toegevoegd. Ook kunnen de rubrieken hier naar boven op beneden worden geplaatst qua volgorde van weergeven. Als er een rubriek niet meer van toepassing is of weg kan, kan deze via het contextmenu verwijderd worden. 

 

 

  • Als laatste hebben de meldingsrubrieken nog extra opties door er dubbel op te klikken. Er opent zich dan een pop-up venster waarin verschillende handige opties kunnen worden ingevuld(rubriekeigenschappen):

 

1. E-mailaccount:  Hier kan een e-mailaccount gekozen worden waaruit er gemaild moet worden bij het versturen van een reactie op een melding. 

 

2. Sjabloon ........ : Bij deze vier invulvelden kunnen de sjablonen gekozen worden die verstuurd moet worden bij verschillende acties. 

 

 

  • Door middel van de plus en min onderaan het scherm kunnen de rubrieken ingeklapt worden van de hoofdrubrieken. 

 

 

 

Instructievideo: