OfficeHeart Blog

Relaties seleteren op regio

Toegevoegd op 8-10-2012 door OfficeHeart in Relaties
image

Het bij elkaar zoeken van relaties op basis van regio is niet altijd even eenvoudig. Filteren op plaatsnaam werkt vaak maar voor een deel omdat hiermee rondom liggende plaatsen vergeten kunnen worden. Met de regioselectie mogelijkheid in OfficeHeart kan dit een stuk eenvoudiger. Op basis van postcodes in combinatie met een weergave op de kaart kunnen de selecties snel worden gemaakt.

Hoe Nederland is verdeeld in de verschillende postcodegebieden is te vinden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Postcodes_in_Nederland.

 

  • Kies Relaties - Bedrijven
  • Klik in de balk bovenaan op 'Regioselectie

 

 

Het selecteren van relaties in OfficeHeart gebeurt op basis van het bezoekadres van de bedrijven. Indien het bezoekadres ontbreekt wordt het betreffende bedrijf niet op de kaart getoond. Als er bij het bezoekadres een postbus is ingevuld, dan wordt het bedrijf op die plaats getoond welke overeenkomt met het postcode behorende bij de postbus.

 

 

Wanneer op een icoontje van een bedrijf wordt geklikt worden de gegevens van deze school in een tooltip getoond. In deze tooltip staat ook een  icoontje. Door hierop te klikken wordt het bedrijf of aan de selectie toegevoegd (groen bolletje in de lijstweergave) of verwijderd uit de selectie (rood bolletje in de lijstweergave).

Het is mogelijk om aanvullend te filteren op categorie en op basis van groepslidmaatschappen. (knop Groepen in de toolbar).

 

In bovenstaand voorbeeld wordt er dus gezocht naar bedrijven binnen het opgegeven postcodegebied welke lid zijn van de groep Klant of Leverancier. Leden van de groep Wanbetalers worden uitgesloten van de selectie. Als er filter op groepslidmaatschap is ingesteld wordt dit weergeven door het aantal van de selectie te tonen op de knop Groepen. Het eerste cijfer is het aantal geselecteerde groepen, het 2de cijfer is het aantal uit te sluiten groepen.

 

 

Verder is de selectie te beperken tot bepaalde categorieën. Binnen welke categorieën er gezocht moet worden kan worden opgegeven in de categorieën in de toolbar. Hierbij kunnen er meerdere categorieën worden geselecteerd.

 

 

Vanuit de lijstweergave kunnen de gevonden bedrijven aan een bestaande of nieuwe groep worden toegevoegd.

In dit hele proces komen geen contactpersonen voor. De selectie is op bedrijfsniveau. Indien deze toch zijn gewenst dan kunnen deze handmatig aan de samengestelde groep worden toegevoegd. Een andere mogelijkheid is om de samengestelde groep te gebruiken om uit te sluiten op een reeds bestaande groep met contactpersonen.

 

Instructievideo: