OfficeHeart Blog

Traceren van verzonden e-mailberichten

Toegevoegd op 29-9-2014 door OfficeHeart in E-mail
image

Het blijft lastig. Heeft de ontvanger uw e-mailbericht ontvangen en gelezen of niet? Met de traceer optie in OfficeHeart is dit geen vraag meer. Automatisch gedetailleerde informatie voor elk verzonden e-mailbericht.

Bij het traceren van een te verzenden bericht wordt er aan het te verzenden bericht een aantal eigenschappen toegevoegd waardoor automatisch wordt gelogd of, wanneer en met welk e-mailprogramma de ontvanger het bericht opent.

Dit werkt zonder dat de ontvanger hier iets van merkt of ziet, ook in Gmail, Hotmail en Outlook.

 

Bij het samenstellen van een nieuw e-mailbericht kan worden aangegeven of dit bericht moet worden getraceerd. Dit kan voor een los bericht, maar ook bij een mailing.

 

 

In de verzonden items map kan de afleverinformatie van een bepaald bericht worden opgevraagd via de optie 'Afleverinformatie' in het contextmenu.

 

 

Een beter overzicht van de afleverstatus van de verzonden berichten is te zien onder de menu-optie Traceren.

 

 

Als de traceer-optie voor een e-mailbericht is aangezet voor het versturen dan wordt het bericht rood in de lijst getoond zolang dit bericht nog niet is gelezen. Eenmaal gelezen dan wordt dit bericht groen gemarkeerd. Het tijdstip en de e-mailclient worden in de lijst getoond. Elke keer dat het bericht wordt geopend wordt gelogd.

Wanneer een bericht naar meerdere ontvangers wordt verstuurd zoals bijvoorbeeld het geval bij CC en BCC kan niet worden bepaald welke afzender het bericht heeft gelezen.

In de lijst wordt het eerste moment van 'gelezen' getoond. Via de optie Afleveringsdetails in het contextmenu kan meer informatie worden weergegeven.

 

 

De informatie in deze lijst is via het contextmenu te exporteren naar Excel. Zoals te zien in onderstaande informatie is veel informatie over de ontvanger en wel systeem zij gebruiken voor het lezen van de berichten zichtbaar.

 

 

Indien er afleveringsinformatie beschikbaar is voor een bepaalde bericht dan betekent dit dat het bericht 100% zeker is geopend geweest door de ontvanger. Dat kan prettige informatie zijn, maar ook handig bij het snel opvolgen. Iemand bellen over een bericht werkt beter als het bericht al is gelezen.

 

Elke gebruiker kan overigens zelf aangeven of de traceer optie standaard aan of uit moet staan. Dit is in te stellen onder de Voorkeuren op het startportaal.