OfficeHeart Blog

Uw favoriete e-mailsjablonen nog makkelijker te gebruiken

Toegevoegd op 8-2-2016 door OfficeHeart in E-mail
image

Bij het samenstellen van een nieuw e-mailbericht kan er snel van sjabloon worden gewisseld. De laatst gebruikte sjablonen zijn direct met 1 klik beschikbaar.

Een nieuw e-mailbericht wordt standaard aangemaakt op basis van het sjabloon dat voor de betreffende gebruiker als standaard sjabloon is ingesteld. Veelal is dat de digitale variant van het briefpapier in de huisstijl van de organisatie.

 

Wanneer de strekking van berichten veel op elkaar lijken kan het zinvol zijn om hier sjablonen voor aan te maken. Dan is en de uiting naar buiten toe consistent en hoeft niet elke keer het hele verhaal te worden ingevoerd.

 

Met de knop Sjabloon kan er een sjabloon worden geselecteerd. Let op: bij het selecteren van een sjabloon wordt de hele inhoud van het bericht vervangen door de inhoud van het sjabloon. De reeds ingevoerde tekst gaat hiermee dus verloren.

 

 

Elk eerder geselecteerd sjabloon wordt onthouden, waardoor de selectie van deze sjablonen een volgende keer sneller gaat omdat bladeren naar de juiste locatie dan niet nodig is.

 

 

Indien de lijst met eerder gebruikte sjablonen te lang wordt of wanneer hier een aantal sjablonen tussen staan welke niet langer relevant zijn kan de geschiedenis van de sjablonen worden verwijderd.