Categoriën

OfficeHeart Blog

Vernieuwe e-mail

Toegevoegd op 29-3-2018 door OfficeHeart in E-mail
image

Een deel van de e-mailmodules is vernieuwd. Belangrijkste verschil is de snelheidsverbetering. Let op: Gebruik van een recente browser is verplicht. Oudere browsers werken mogelijk niet goed.

Snelheid

Door gebruik te maken van nieuwe technieken en het efficiënter  ophalen van de gegevens is er een aanzienlijke snelheidsverbetering. Dit vereist alleen wel een recente browser. Update de browser indien een en ander niet goed wordt weergegeven. Let op: Internet Explorer 11 werkt niet. Edge wel.

Scrollen

In de nieuwe e-mailmodule kan er eindeloos gescrold worden naar e-mailberichten. De e-maillijst bestaat niet meer uit verschillende pagina's maar is 1 lange lijst met e-mails. De lijst van berichten wordt nog steeds in delen opgehaald uit de database, maar dat gebeurt nu automatisch bij het scrollen. Het totaal aantal berichten in de lijst staat nog wel rechts onderin de lijst.

Wijzigingen in de opmaak

De vernieuwde e-mail ziet er op bepaalde punten iets anders uit. Zo is het lettertype anders en zijn de icoontjes wat strakker.

Ingekomen mail & Zoeken

De functies ingekomen mail en zoeken zijn geen aparte pagina's meer. Deze functies zitten beide verwerkt in de e-mailmodule en staan boven alle mappen. Wanneer de knop Ingekomen geselecteerd wordt, worden alle ingekomen mails van alle mailboxen getoond. Dat is vergelijkbaar met de eerdere pagina "Ingekomen".

Bij het klikken op de knop "Zoeken" wordt er een uitgebreid zoekpaneel getoond. Dit is vergelijkbaar met wat eerder op de pagina "Zoeken" stond. Nieuw is de mogelijkheid om te kunnen zoeken op Tags en of een e-mail bijlagen heeft. Zoeken op naam van een bijlage was eerder al mogelijk.

Contextmenu

De verschillende menuopties in het contextmenu zijn niet langer altijd klikbaar. Wanneer meerdere berichten zijn geselecteerd zijn een aantal opties grijs. Hierdoor is beter zichtbaar welke functies beschikbaar zijn en ook werken. Het openen van meerdere berichten is bijvoorbeeld niet mogelijk. Het verwijderen wel.

Leesvenster

Wanneer er geen bericht is geselecteerd of wanneer meerdere berichten zijn geselecteerd is het leesvenster niet langer zichtbaar. Daardoor is het meer overzicht voor bv. de selectie of het door de lijst scrollen. Zodra er een bericht wordt geselecteerd wordt het leesvenster getoond met daarin de inhoud van het geselecteerde bericht.