Opsomtekens gebruiken

In dit blogartikel leggen we het gebruik van opsomtekens uit aan de hand van interne berichten. 

Een opsomteken wordt altijd aan het begin van de paragraaf gezet. Het begin van een bericht is altijd het begin van een paragraaf. Bij het gebruik van opsomtekens is het belangrijk om op te letten of u SHIFT enter gebruikt of alleen Enter.

Wanneer u een Enter gebruikt om naar de volgende regel te gaan zal deze regel direct strak onder de andere gezet worden en wanneer u een SHIFT Enter gebruikt zal er een kleine witregel tussen beide regels te zien zijn. 

 

Enter: 

  • Bij een Enter komt de volgende regel direct strak onder de bestaande regel te staan. De nieuwe regel is onderdeel van de paragraaf waar de eerdere regel aan toe behoort. Wanneer er vervolgens een opsomteken wordt gebruikt door middel van de knop in de header, komt deze opsomming aan het begin van de paragraaf te staan en dus in dit geval aan het begin van het bericht. 
  • In de afbeelding hieronder staat het opsomteken aan het begin  van de tekst(begin van de paragraaf) en staat de cursor van de volgende regel strak onder de vorige regel. 

SHIFT Enter

  • Bij een SHIFT Enter komt de volgende regel een klein stukje onder de voorgaande regel te staan. Er ontstaan een kleine witregel en hiermee ontstaat er een nieuwe paragraaf. Wanneer er een opsomteken word gebruikt dan komt deze op de plek van de cursor te staan, aan het begin van de nieuwe paragraaf. 
  • In de afbeelding hieronder staat het opsomteken aan het begin van een nieuwe paragraaf en is er een kleine witregel te zien tussen de laatste regel en de opsomming. 

Volgende opsomteken: Om het volgende opsomteken te krijgen moet altijd een SHIFT Enter worden gebruikt.