E-mailberichten markeren met tags

an berichten kunnen tags worden gekoppeld. Deze tags zijn herkenbaar aan een gekleurd blokje achter het onderwerp in de berichtenlijst. Tags of labels kunnen worden gebruikt om berichten te categoriseren of om later makkelijker terug te vinden. Wanneer meerdere personen verantwoordelijk zijn voor afhandeling van de berichten in een gedeelde mailbox kan deze feature ook wordt gebruikt om aan te geven wie met welk bericht bezig is. Hoe deze tags of labels heten en welke kleur zij hebben is als beheerder zelf in te stellen.

Instellen van tags

  • Selecteer Beheer – Tabellen
  • Selecteer in de zoekbalk de tabel ‘E-mailtags’
  • Klik onderin het venster op + Voeg rij toe
  • Net als bij andere tabellen kan hier een willekeurige rij toegevoegd worden. 
  • Let op: Het is bij e-mailtags belangrijk dat er een kleur wordt ingevuld. Dit omdat de vakjes anders blanco worden weergegeven. Deze kleuren kunnen gekozen worden onder het kopje ‘Kleuren’ bovenin de keuzebalk. Het is hierbij belangrijk dat het complete getal inclusief hashtag wordt overgenomen en bij de tag informatie wordt ingevuld. 
  • Als alle tags zijn ingevuld kunnen deze gebruikt worden in de e-mailbox.
Tags gebruiken in de mailbox
  • In de mailbox is voor de kolom project een vakje toegevoegd waarin de tags komen te staan. 
  • Door op het vakje te klikken verschijnt het lijstje met tags
  • Het is mogelijk om meerder tags te selecteren, de geselecteerde tags zullen blauw kleuren.
  • Bij uitgebreid zoeken kan er ook gezocht worden op de aangemaakte tags.