Sjabloon toevoegen bij projecten

Voor projectomschrijvingen kan er een template aangemaakt worden, dit is een standaard omschrijving voor projecten. Deze kan door middel van een handmatige actie worden ingevoegd in de uitgebreide omschrijving. Moet er bij meerdere projecten dezelfde soort informatie worden ingevuld? dan kan dit makkelijk en snel gedaan worden door het aangemaakt template. In deze blog wordt uitgelegd hoe het uploaden en gebruiken van deze projectomschrijving gaat.

 

Om het template te uploaden en te gebruiken zijn de volgende stappen van belang: 

  • Selecteer Beheer – Bestandsbeheer
  • Selecteer E-mailtemplates – Systeem – Projectomschrijvingen
  • Klik met de rechtermuisknop op de map ‘Projectomschrijvingen’ en klik op ‘Uploaden’
  • Het aangemaakte template staat nu als html document onder ‘projectomschrijvingen’
 
Template gebruiken als projectomschrijving
  • Selecteer Projecten – Projecten
  • Selecteer een project waar de projectomschrijving aan toegevoegd moet worden.
  • Open het tabblad ‘Omschrijving’

 

Zodra het tabblad Omschrijving geopend wordt verschijnt er in de knoppenbalk een keuzevak ‘Standaard omschrijving’. Hier kan het aangemaakte template geselecteerd worden. Deze verschijnt gelijk in de uitgebreide omschrijving. 

  • Alle templates die in de map ‘Projectomschrijvingen’ geplaatst worden, zullen onder de knop ‘standaard omschrijving’ weergegeven worden. 
  • Let op: Als er al informatie is ingevuld bij de uitgebreide omschrijving en er wordt een nieuw of ander template geselecteerd, zal de informatie gewist worden. Zodra dit voorkomt verschijnt er een pop-up venster met daarin de vraag of de tekst kan worden overgeschreven.
  • Indien er geen templates zijn aangemaakt of toegevoegd, zal de knop met ‘Standaard Omschrijvingen’ niet worden getoond.