Exceldocumenten off-line bewerken(installeren)

OfficeHeart Exceldocumenten kunnen off-line in MS Excel worden bewerkt waarbij er gebruik wordt gemaakt van de OfficeHeart Excel AddIn. Excel 2010 of Excel 2013 is hiervoor vereist.

OfficeHeart Exceldocumenten kunnen off-line worden bewerkt in MS Excel 2010 of MS Excel 2013. Hiervoor dient de OfficeHeart Excel AddIn te zijn geïnstalleerd op de betreffende computer. (klik op de link om de AddIn te installeren).

 
Belangrijk
  • Voeg media.officeheart.nl toe aan de lijst met vertrouwde websites
  • Gebruik voor de installatie Internet Explorer.

Bij off-line bewerken wordt het document ter download aangeboden. In dit document zijn een aantal kenmerken opgenomen zodat de OfficeHeart Excel AddIn weet waar het document vandaan komt.

Bij het opslaan in MS Excel wordt het document automatisch ook opgeslagen in het OfficeHeart archief. Na het downloaden/openen van het document vanuit OfficeHeart kan het document voor een periode van 12 uur worden gewijzigd in MS Excel. Wordt het document na dit tijd gewijzigd in MS Excel dan wordt er gevraagd om in te loggen bij OfficeHeart.

Gebruik hiervoor de OfficeHeart inloggegevens. De AddIn haalt dan nieuwe gegevens op in OfficeHeart waarmee het document weer voor een periode van 12 uren is te wijzigen.

Als het document goed is opgeslagen in OfficeHeart wordt hiervan een melding getoond welke na korte tijd vanzelf weer verdwijnt.

Let op: Er is geen controle op wijzigingen in de tussentijd door andere gebruikers. De versie die het laatste wordt opgeslagen is de versie welke in OfficeHeart staat.

Let op 2: het off-line bewerken van OfficeHeart documenten gaat dus alleen goed als de Excel AddIn is geïnstalleerd. Wanneer er na het opslaan geen melding wordt getoond dat het document is opgeslagen in OfficeHeart dan is het OfficeHeart archief dus niet volledig en actueel.

Installatie van de OfficeHeart Excel AddI

  • Klik op Installeren om de AddIn te installeren.
  • Wanneer de installatie goed is afgerond wordt onderstaande venster getoond.
  • De OfficeHeart Excel AddIn is nu geïnstalleerd en gereed voor gebruik.

Wanneer de installatie niet lukt kan het zijn dat niet alle vereiste bestanden zijn geinstalleerd. De ‘Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime’ bestanden zijn vereist. Klik hier om deze te downloaden: http://www.microsoft.com/nl-nl/download/details.aspx?id=43664.

Controleer of de AddIn beschikbaar is in Excel:

  • Start MS Excel, klik op Bestand – Opties – Invoegtoepassingen
  • Uitschakelen of verwijderen kan door onderin het scherm bij Beheren ‘COM-invoegtoepassingen’ te selecteren en op de knop Start de klikken (midden onder aan het scherm) en klik dan op Uitschakelen of verwijderen.
  • Het volledig verwijderen van de OfficeHeart Excel AddIn kan via het configuratiescherm – programma’s en onderdelen. Selecteer in de lijst OfficeHeartExcelAddIn en klik op verwijderen.

Het gebruik van de OfficeHeart Excel AddIn

Bij het openen van een documenten vanuit OfficeHeart wordt het document ter download aangeboden. Veelal wordt het document dan in de download map opgeslagen. Dat is prima, hier hoeft geen andere locatie voor te worden geselecteerd.

 

  • Open het gedownloade document door er op te dubbelklikken. Sommige browsers bieden de mogelijkheid om gelijk deze documenten te openen.
  • Bewerk het document en klik op Opslaan.

Wanneer het document goed in OfficeHeart is opgeslagen wordt hiervan kort een melding gegeven. Let op: wanneer deze melding niet wordt getoond is het document niet goed in OfficeHeart opgeslagen. Het document wordt in alle gevallen wel lokaal opgeslagen.