Privé e-mailaccounts

Onder de module Beheer kan bij Gebruikers worden ingesteld wie welke mailbox kan en mag inzien. Hierdoor kunnen mensen zonder persmissie voor het desbetreffende e-mailaccount niet in die mailbox. Echter wanneer een e-mailbericht geregistreerd wordt, komt deze onder een relatie of project te hangen. De gebruikers die geen persmissie hebben tot de mailbox kunnen zo dus alsnog de verstuurde en ontvangen mailberichten zien. In dit blogartikel wordt uitgelegd hoe dit probleem ondervangen kan worden.

 

Per e-mailaccount kan worden ingesteld of het een privé account is of niet. Hiermee worden alle e-mails afgeschermd en niet leesbaar voor de gebruikers die geen permissie hebben tot de desbetreffende mailbox. Dit werkt als volgt:

  • Selecteer Beheer – Emailaccounts
  • Open het desbetreffende emailaccount
  • Vink het vakje ‘Prive e-mailaccount, alleen toegankelijk voor gebruiker met rechten voor deze account’ aan 

Alle e-mails die geregistreerd worden zijn nu ook alleen maar zichtbaar voor degene die toegang hebben tot die mailbox. Het bericht komt onder de klant te staan maar kan niet geopend worden.