Tabellenbeheer

De inhoud van de verschillende stamtabellen kan door een applicatiebeheerder worden gewijzigd. Het onderhoud is op een iets lager niveau en bevat geen inhoudelijke controles.

Belangrijk: Alle wijzigingen kunnen direct effect hebben. Wijzig alleen deze gegevens indien daar een directe aanleiding toe is.

 

  • Ga naar Beheer – Tabellen
  • Selecteer bovenin de toolbar de gewenste stamtabel. De inhoud van deze tabel wordt vervolgens getoond. 
  • Klik op het gewenste veld in de regel om deze aan te passen. De wijziging wordt direct opgeslagen. 
  • Klik op +Rij toevoegen onderin het scherm om een nieuw record toe te voegen. 
  • Vul de gegevens in en klik op Bijwerken. Tijdens het invullen wordt de rij op de achtergrond al getoond. 

In sommige stamtabellen komt het veld Kleur voor. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de status van bedrijven, documenten en incidenten. De kleur welke in de betreffende stamtabel wordt opgegeven wordt gebruikt voor de achtergrondkleur in de lijst weergaves. De invoer van de kleur bestaat uit een nummer. Dit kleurnummer kan worden geselecteerd met behulp van de kleurenselector onder de knop ‘Kleuren’ in de toolbar. Kopieer de kleurcode #….. en plak deze code in de rij. De code kan gekopieerd worden door op de knop ‘Hex code kopieren’ te klikken. 

 

Bij het onderhoud van de stamtabellen vindt geen controle op de juistheid van de invoer plaats. Dubbele waarden zijn niet toegestaan. Let hier op. 

 

Sommige ID’s hebben een bepaalde vaste waarde. In de meeste gevallen zijn dit de hogere ID’s (995..1000). Deze moeten altijd blijven staan. De naam of omschrijving mag wel worden aangepast.

 

 

Let op: Verwijder alleen record indien deze nergens meer worden gebruikt. Bij twijfel niet verwijderen. Bij het verwijderen worden de eventueel aan dit record gekoppelde zaken niet bijgewerkt en kan er dus een los eind ontstaan.

Let op 2: Voorkom dubbele waarden. Dubbele ID’s leidt gegarandeerd tot problemen.

Let op 3: Gebruik geen 0 als waarde voor de ID.

 

Een aantal van de stamtabellen worden gecached. Wijzigingen zijn daardoor dan niet direct zichtbaar. Door de cache te legen worden de wijzigingen direct doorgevoerd. De cache kan worden geleegd door op de knop ‘Cache legen’ te klikken.