Worddocumenten off-line bewerken(installeren)

OfficeHeart documenten kunnen online worden bewerkt in de OfficeHeart Word Editor (geen MS Word vereist en webbased) of off-line in MS Word waarbij er gebruik wordt gemaakt van de OfficeHeart Word AddIn.

OfficeHeart documenten kunnen off-line worden bewerkt in MS Word 2010 of MS Word 2013. Hiervoor dient de OfficeHeart Word AddIn te zijn geïnstalleerd op de betreffende computer. (klik op de link om de AddIn te installeren).

Belangrijk
  • Voeg media.officeheart.nl toe aan de lijst met vertrouwde websites
  • en gebruik voor de installatie Internet Explorer.

Elke gebruiker kan aangeven op welke manier de documenten bewerkt moeten worden. Of in de standaard OfficeHeart Word Editor of dus off-line in MS Word.

Bij off-line bewerken wordt het document ter download aangeboden. In dit document zijn een aantal kenmerken opgenomen zodat de OfficeHeart Word AddIn weet waar het document vandaan komt.

Bij het opslaan in MS Word wordt het document automatisch ook opgeslagen in het OfficeHeart archief. Na het downloaden/openen van het document vanuit OfficeHeart kan het document voor een periode van 12 uur worden gewijzigd in MS Word. Wordt het document na die tijd gewijzigd in MS Word dan wordt er gevraagd om in te loggen bij OfficeHeart.

Gebruik hiervoor de OfficeHeart inloggegevens. De AddIn haalt dan nieuwe gegevens op in OfficeHeart waarmee het document weer voor een periode van 12 uren is te wijzigen.

Als het document goed is opgeslagen in OfficeHeart wordt hiervan een melding getoond welke na korte tijd vanzelf weer verdwijnt.

Let op: Er is geen controle op wijzigingen in de tussentijd door andere gebruikers. De versie die het laatste wordt opgeslagen is de versie welke in OfficeHeart staat.

Onder de persoonlijke voorkeuren op het startportaal kan elke medewerker aangeven op welke manier hij of zij de documenten wil bewerken.

Let op 2: het off-line bewerken van OfficeHeart documenten gaat dus alleen goed als de Word AddIn is geinstalleerd. Wanneer er na het opslaan geen melding wordt getoond dat het document is opgeslagen in OfficeHeart dan is het OfficeHeart archief dus niet volledig en actueel.

Installatie van de OfficeHeart Word AddIn

  • Klik op Install om de AddIn te installeren
  • Wanneer de installatie goed is afgerond, wordt onderstaand venster getoond.
  • De OfficeHeart Word AddIn is nu geïnstalleerd en gereed voor gebruik.

 

Controleer of de AddIn beschikbaar is in Word: 

  • Start MS Word, klik op Bestand – Opties – Invoegtoepassingen
  • Uitschakelen of verwijderen kan door op de knop Start te klikken(midden onderaan het scherm) en klik dan op Uitschakelen of verwijderen. 

Het volledig verwijderen van de OfficeHeart Word AddIn kan via het configuratiescherm – programma’s en onderdelen. Selecteer in de lijst OfficeHeartWordAddIn en klik op verwijderen.

Het gebruik van de OfficeHeart Word AddIn

De gebruiker dient bij de persoonlijke voorkeuren in OfficeHeart aan te geven op welke manier de documenten bewerkt moeten worden;

  • Kies voor WordAddin(MS Word 2010/2013) om een document in Word te openen en bewerken.
  • Kies voor OfficeHeart HTML5 Editor(BETA) om een document in de HTML editor van OfficeHeart te openen en bewerken. 

Wanneer het document in Word wordt bewerkt en goed in OfficeHeart is opgeslagen wordt hiervan kort een melding gegeven.

Let op: wanneer deze melding niet wordt getoond is het document niet goed in OfficeHeart opgeslagen. Het document wordt in alle gevallen wel lokaal opgeslagen. Dit geldt alleen voor het bewerken in Word.