Beheren van rechten en permissies

Beheren van rechten en permissies

Met beheren van rechten en permissies in OfficeHeart kan er zelf bepaald worden waar een bepaalde gebruiker rechten toe heeft. Rechten worden namelijk aan een rol toegekend. Een gebruiker kan vervolgens één of meerdere rollen krijgen.

Instellen en beheren van rechten en permissies

  • Ga onder ‘Beheer’ naar ‘Rollenbeheer’ om nieuwe rollen toe te voegen of bestaande rollen te onderhouden
  • Klik op ‘+ Rol toevoegen’ om een nieuwe rol toe te voegen
  • Typ in het venster de naam van de nieuwe rol en klik op ‘Opslaan’
  • De rol verschijnt nu in de lijst met rollen
  • Klik op een rol om permissies toe te kennen. In het venster verschijnen alle permissies en rechten die kunnen worden gekozen
  • Vink de gewenste rechten en permissies aan. Onder elke permissie staat uitgelegd wat deze betekent
  • Na het invullen van de gewenste rechten en permissies klik op ‘Opslaan’
  • Verkeerde naam? klik op het ‘blauwe potlood’ om de naam te wijzgen 
  • Verwijderen? klik op de ‘rode prullenbak’
rechten en permissies

Rol toekennen aan gebruiker

Ga naar de optie ‘Beheer’ en klik op ‘Gebruikers’. Hier kunnen per gebruiker de rollen worden toegekend. Door dubbel te klikken op de gewenste gebruiker wordt er een scherm geopend waarin het tabblad rollen en lidmaatschap van groepen kan worden aangeklikt. Hier kan door middel van de pijltjes de gewenste rol bij een gebruiker worden toegepast of juist weggehaald. 

rechten en permissies

De toegekende rollen bepalen dat gene wat die gebruiker kan zien of gebruiken. Binnen bepaalde onderdelen is nog een aanvullende toegangs- of rechtentoekenning nodig. Voorbeelden hiervan zijn oa. E-mail, Incidenten, OfficeShare en Belafspraken.

 

Bij E-mail dient per gebruiker te worden opgegeven tot welke emailaccounts (mailboxen) een gebruiker toegang heeft (tab E-mail). Incidenten en belafspraken worden toegekend aan resp. incident- en belgroepen. Deze belgroepen hebben vervolgens de medewerkers als leden. Een medewerker ziet op deze manier dan alleen incidenten en belafspraken wanneer hij of zij daar rechten toe heeft.

 

OfficeShare werkt op een soortgelijke manier. Hier kan per map worden opgegeven welke groep hier rechten toe heeft met onderscheid tussen lezen en schrijven. Deze groepen kunnen worden onderhouden onder beheer.