Blog

Categoriën

Relaties selecteren op regio

Om relaties te selecteren op basis van regio is niet altijd even eenvoudig. Dat komt doordat het filteren op plaatsnaam vaak maar voor een deel werkt. Daarom kunnen omliggende plaatsen vergeten worden in de regio. Kortom met de “Selecteer relaties op postcode of gebied” mogelijkheid in OfficeHeart kan dit een stuk eenvoudiger. Hiermee kan op basis van postcode in combinatie met een weergave op de kaart de selectie snel gemaakt worden.

Om te zien hoe Nederland is verdeeld in de verschillende postcodegebieden is te vinden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Postcodes_in_Nederland.

Selecteer Relaties op regio

Om Relaties te selecteren op regio kunnen de volgende stappen worden gevolgd.

 • Ga onder Relaties naar Bedrijven.
 • Klik bovenin de toolbar op het icoontje “Selecteer relaties op postcode of gebied”.
 • Selecteer relaties op regio

Let op: het selecteren van relaties gebeurt in OfficeHeart op basis van het bezoekadres van de bedrijven. Daarom wordt een bedrijf waarvan het bezoekadres niet is ingevuld, ook niet op de kaart getoond. Mocht er bij het bezoekadres een postbus als adres zijn ingevuld, dan zal het bedrijf op die plaats op de kaart getoond worden. Kortom de plaats die overeenkomt met de postcode van de postbus.

 • Vul “Postcode begin” en “Postcode einde” in waartussen gezocht moet worden.
 • De selectie kan ook nog worden gefilterd op “Categoriën”, “Status” en “Groepen”.
 • Klik vervolgens op “Zoeken” om de gewenste selectie te tonen.
 • Kies “Kaart” of “Lijst” om de selectie in die betreffende weergave te tonen.
 • Kaart_lijst_regio selecteren
 • Toevoegen aan bestaande groep
 • De nu gemaakte selectie kan worden toegevoegd aan een bestaande groep of aan een nieuwe groep. 

Tip: wanneer er in de kaartweergave op een “pushpin” wordt geklikt, worden de gegevens van dit bedrijf in een tooltip getoond. In deze tooltip staat een icoontje, door hierop te klikken wordt het bedrijf aan de selectie toegevoegd. Het krijgt dan in de lijstweergave een groen bolletje. Of het bedrijf wordt verwijderd uit de selectie, dan krijgt het een rood bolletje in de lijstweergave. 

 • Tooltip

In de lijstweergave kan ditzelfde worden gedaan door op het icoontje Icoontje te klikken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin