E-mailblacklist wijzigen

Onderhoud van de zwarte lijst

Emailberichten kunnen op basis van verschillende criteria op een zwarte lijst worden geplaatst. Deze zwarte lijst werkt in aanvulling op de generieke spamfilters. De zwarte lijst wordt per emailaccount ingesteld.

  • Klik op de knop in de Emaillijst
  • Er wordt een popupvenster getoond met daarin de inhoud van de zwarte lijst. In deze lijst worden alleen die vermeldingen getoond voor de emailaccounts waarvoor de ingelogde gebruiker rechten heeft.
Blacklist

In deze lijst wordt de emailaccount (mailbox) aangegeven waarvoor de regel geldt, de waarde en het type en door wie de regel wanneer is toegevoegd.

De waarde is afhankelijk van het type. Dat kan het emailadres van de afzender zijn, het IP adres van de versturende partij, het emaildomein van de afzender of de hostnaam/dns naam van de versturende mailserver.

 

Onder versturende mailserver wordt de laatste mailserver in de keten verstaan die het bericht bij OfficeHeart aflevert. Berichten kunnen via meerdere mailservers worden verstuurd. Hier wordt dus alleen naar de laatste server gekeken.

 

In de blacklist kan op ‘waarde’ worden gezocht en op emailaccount (mailbox) worden gefilterd.

 

Items kunnen worden verwijderd via het contextmenu (rechtermuisknopmenu).