Exceldocumenten offline bewerken

Exceldocumenten offline bewerken

OfficeHeart Excel documenten kunnen offline bewerkt worden in Microsoft Excel middels de ‘OfficeHeart Excel Addin’.Bij offline bewerken wordt het document ter download aangeboden. In dit document zijn een aantal kenmerken opgenomen zodat de OfficeHeart Excel AddIn weet waar het document vandaan komt.

Bij het opslaan in MS Excel wordt het document automatisch ook opgeslagen in het OfficeHeart archief. Na het downloaden/openen van het document vanuit OfficeHeart kan het document voor een periode van 12 uur worden gewijzigd in MS Excel. Wordt het document na 12 uur gewijzigd in MS Excel dan wordt er gevraagd om in te loggen bij OfficeHeart.

 

Gebruik hiervoor de OfficeHeart inloggegevens. De AddIn haalt dan nieuwe gegevens op in OfficeHeart waarmee het document weer voor een periode van 12 uren is te wijzigen.

Als het document goed is opgeslagen in OfficeHeart wordt hiervan een melding getoond welke na korte tijd vanzelf weer verdwijnt.

 

  • Klik op OfficeHeart Excel Addin om de Addin te installeren
  • Klik links onderin het scherm op het gedownloade mapje en klik op ‘Instal’
addin excel

Wanneer de installatie goed is afgerond wordt onderstaand venster getoond:

instal addin

Om te controleren of de Addin goed is opgenomen in MS Excel:

 

  • Open MS Excel
  • Kies voor ‘Lege werkmap’ 
  • Typ bij ‘Vertel wat u wilt doen’ – ‘Invoegtoepassingen’ 
  • Controleer of ‘OfficeHeart Excel Addin’ in de lijst staat aangevinkt

Gebruik OfficeHeart Excel Addin

Bij het openen van een documenten vanuit OfficeHeart wordt het document ter download aangeboden. Veelal wordt het document dan in de download map opgeslagen. 

 

  • Open het gedownloade document door er op te dubbelklikken. Sommige browsers bieden de mogelijkheid om gelijk deze documenten te openen
  • Bewerk het document en klik op ‘Opslaan’
 

Wanneer het document goed in OfficeHeart is opgeslagen wordt hiervan kort een melding gegeven. Wanneer deze melding niet wordt getoond is het document niet goed in OfficeHeart opgeslagen. Het document wordt in alle gevallen wel lokaal opgeslagen.