Opsomtekens gebruiken

Een opsomteken wordt aan het begin van een paragraaf gezet. Het begin van een intern bericht is altijd met een paragraaf. In dit artikel wordt het gebruik van Enter en SHIFT Enter toegelicht.  

 

Enter

  • Bij een Enter komt de volgende regel direct strak onder de bestaande regel te staan. De nieuwe regel is onderdeel van de paragraaf waar de eerdere regel aan toe behoort. 
  • Wanneer er vervolgens een opsomteken wordt gebruikt door middel van de knop in de header, komt deze opsomming aan het begin van de paragraaf te staan en dus in dit geval aan het begin van het bericht. 
  • In de afbeelding hieronder staat het opsomteken aan het begin  van de tekst(begin van de paragraaf) en staat de cursor van de volgende regel strak onder de vorige regel. 

SHIFT Enter

  • Bij een SHIFT Enter komt de volgende regel een klein stukje onder de voorgaande regel te staan. Er ontstaan een kleine witregel en hiermee ontstaat er een nieuwe paragraaf. Wanneer er een opsomteken word gebruikt dan komt deze op de plek van de cursor te staan, aan het begin van de nieuwe paragraaf. 
  • In de afbeelding hieronder staat het opsomteken aan het begin van een nieuwe paragraaf en is er een kleine witregel te zien tussen de laatste regel en de opsomming. 

Volgende opsomteken: Om het volgende opsomteken te krijgen moet altijd een SHIFT Enter worden gebruikt.