Twee factor authenticatie

OfficeHeart ondersteund 2 factor authenticatie en maakt hiervoor gebruik van de Google Authenticator. Per gebruiker is in te stellen of er gebruik gemaakt dient te worden van inloggen via 2 verschillende stappen.

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van 2 factor authenticatie (2FA) bestaat het inloggen uit 2 stappen. De eerste stap bestaat uit een juiste gebruikersnaam en wachtwoord en de 2de stap bestaat uit het invoeren van een controlegetal vanuit de Google Authenticator App.

 

Installeer de Google Authenticator App op uw telefoon vanuit de Play store (android toestellen) of App store (iPhones).

 

Via rollenbeheer (Beheer – Rollenbeheer) kan worden ingesteld welke gebruiker gebruik moeten maken van 2FA. Dit geldt voor alle gebruikers met de permissie “Twee factor authenticatie”. Een beheerder kan dit voor de gebruikers instellen.

 

Stap 1: inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord

  • Voer gebruikersnaam en wachtwoord in
  • Klik op Inloggen

 

Stap 2: Pincode invullen

  • Voer de pincode in zoals deze in de Google Authenticator App wordt getoond
  • Als de Google Authenticator App nog niet eerder is gebruik voor uw account klik dan op de knop 2FA instellen. Er wordt dan een QR code getoond.
  • Scan deze code met de Google Authenticator App. Gebruik hiervoor de optie ‘Een streepjescode scannen’ onder de + knop in de Authenticator App. Er wordt dan een account toegevoegd aan de authenticator app met de url van OfficeHeart met daar achter uw gebruikersnaam. Daarbij wordt een 6 cijferige code getoond. Dit is de pincode welke ingevuld dient te worden om in te kunnen loggen.

Het scannen van de QR code is eenmalig. Bij de volgende keren inloggen kan de pincode worden ingevuld welke in de Google Authenticator App wordt getoond. 

 

Let op: mocht u onder een andere gebruikersnaam willen inloggen dan dient dat opnieuw te worden ingesteld. (= andere gebruikernaam). Datzelfde geldt wanneer de account is verwijderd uit de Google Authenticator App.

 

 

Opnieuw instellen van 2FA

Een beheerder kan onder Beheer – Gebruikers de twee factor authenticatie resetten.

De gebruiker kan daarna 2FA weer instellen door het opnieuw scannen van een nieuwe QR code.

De knop 2FA instellen in bovenstaande screenshots is alleen beschikbaar als er nog geen 2FA is ingesteld. Bij gebruik van een andere telefoon door de gebruiker is het dus nodig dat een beheerder de 2FA voor deze gebruiker reset. Gebruik van 2FA op verschillende telefoons door dezelfde gebruiker is dus niet mogelijk.